,

Bogbussen ændrer køreplan og tilbyder digital borgerservice

Med den nye køreplan vil bogbussen først køre ud efter skoletid og på den måde får flere borgere mulighed for at bruge bogbussen, når de kommer hjem fra arbejde og har hentet børn.

Bussen holder ved Mørke Skole hver tirsdag kl. 18.10 – 20.10

Den nye køreplan imødekommer også et politisk ønske om at tilbyde hjælp til borgerservice, sådan som man kan få det på bibliotekerne. Bogbussen vil i forsøgsperioden være til stede på hvert stop i to timer. Her vil man udover biblioteksbetjeningen kunne få hjælp til de digitale selvbetjeningsløsninger på Borger.dk og til NemID.

Den ændrede køreplan for bogbussen er en del af det fokus på landdistrikterne, som ligger i Syddjurs Kommunes kulturhandleplaner. Her er Syddjurs Bibliotek i gang med nogle forskellige forsøg på at servicere udvalgte mindre byer med nogle alternative bibliotekstilbud som for eksempel bogautomaterne i Lime og Ryomgård.

For at kunne køre senere ud og samtidig holde længere ved hvert stop, er der i forsøgsperioden indført en tredje køredag, således at bogbussen nu kører ud mandag, tirsdag og onsdag. De længere holdetider betyder også, at stoppesteder vil blive nedlagt i forsøgsperioden. Det drejer sig blandt andet om stoppene i Knebel, Lime og Ryomgård.

De seks byer, som den nye køreplan indbefatter, er Kongsgårde, Tved, Nimtofte, Mørke, Feldballe og Hyllested. Disse byer er blandt andet valgt ud fra udlånstal, afstand til nærmeste bibliotekstilbud og om de i forvejen er biblioteksbetjent.

Den nye køreplan fra 2. maj – 30. september 2017 ser således ud:

 • MANDAG
  Kongsgårde (Dagli’ Brugsen) kl. 15.30 – 17.30
  Tved (Brugsen) kl. 18.00 -20.00
 • TIRSDAG
  Nimtofte
  (Skolen) kl. 15.30 – 17.30
  Mørke (Skolen) kl. 18.10 – 20.10
 • ONSDAG
  Feldballe
  (Skolen) kl. 15.30 – 17.30
  Hyllested (Kirken) kl. 18.00 -20.00