Nye intelligente cirkulationspumper på Mørke Skole

Dagli Brugsen Mørke

Ikke kun eleverne bliver klogere på Mørke Skole.
Skolen har også fået 13 intelligente cirkulationspumper.

[quote float=”right”]Vi kalder de nye cirkulationspum­per intelligente, fordi de selv kører op og ned efter det aktuelle forbrug.[/quote]

Det er en tydeligt tilfreds teknisk ser­ viceleder, der fortæller om energi­ forbedringer på Mørke Skole.

– Der er sket rigtig meget her på skolen. Jeg har været teknisk ser­ viceleder i 14 år, og jeg kan tyde­ ligt mærke, at der de seneste år er kommet meget mere fokus på klima og energi, fortæller Brian Pedersen.

Følger forbruget

Senest er skolens cirkulationspum­per til ventilation og fjernvarmecir­kulation skiftet ud med nye.

– Vi kalder de nye cirkulationspum­per intelligente, fordi de selv kører op og ned efter det aktuelle forbrug. På den måde sparer vi rigtig meget på elregningen i forhold til de gamle pumper, der kørte døgnet rundt.

Granulat på loftet

Et 300 mm tykt lag isoleringsgranu­lat på loftet af 2 bygninger på hver 1200 m2 og 1 bygning på 300 m2 har bragt varmeforbruget ned på et fornuftigt niveau.

– Det er 4 år siden, vi fik sprøjtet gra­nulat ind på lofterne, og det har vist sig at være rigtigt, rigtigt effektivt, fastslår Brian Pedersen og tilføjer, at også isolering af en hel facade i et gennemgangsareal har givet bonus på varmekontoen.

Står det til servicelederen, stopper energiforbedringerne ikke her.

– Jeg kunne godt se en stribe sol­ fangere på to af skolens store tag­ flader mod syd. De har tilmed den helt ideelle hældning på 30 grader, smiler Brian Pedersen.

MA-Net
Webmanden
About Webmanden (401 Articles)
Jeg sørger for mørke.dk. Kontakt mig endelig hvis du har brug for et godt råd, hjælp til siden eller har noget du gerne vil bidrage med.