Nye intelligente cirkulationspumper på Mørke Skole

Ikke kun eleverne bliver klogere på Mørke Skole.
Skolen har også fået 13 intelligente cirkulationspumper.

[quote float=”right”]Vi kalder de nye cirkulationspum­per intelligente, fordi de selv kører op og ned efter det aktuelle forbrug.[/quote]

Det er en tydeligt tilfreds teknisk ser­ viceleder, der fortæller om energi­ forbedringer på Mørke Skole.

– Der er sket rigtig meget her på skolen. Jeg har været teknisk ser­ viceleder i 14 år, og jeg kan tyde­ ligt mærke, at der de seneste år er kommet meget mere fokus på klima og energi, fortæller Brian Pedersen.

Følger forbruget

Senest er skolens cirkulationspum­per til ventilation og fjernvarmecir­kulation skiftet ud med nye.

– Vi kalder de nye cirkulationspum­per intelligente, fordi de selv kører op og ned efter det aktuelle forbrug. På den måde sparer vi rigtig meget på elregningen i forhold til de gamle pumper, der kørte døgnet rundt.

Granulat på loftet

Et 300 mm tykt lag isoleringsgranu­lat på loftet af 2 bygninger på hver 1200 m2 og 1 bygning på 300 m2 har bragt varmeforbruget ned på et fornuftigt niveau.

– Det er 4 år siden, vi fik sprøjtet gra­nulat ind på lofterne, og det har vist sig at være rigtigt, rigtigt effektivt, fastslår Brian Pedersen og tilføjer, at også isolering af en hel facade i et gennemgangsareal har givet bonus på varmekontoen.

Står det til servicelederen, stopper energiforbedringerne ikke her.

– Jeg kunne godt se en stribe sol­ fangere på to af skolens store tag­ flader mod syd. De har tilmed den helt ideelle hældning på 30 grader, smiler Brian Pedersen.