,

Ekstra støtte til fornyelse af Mørkes hovedgade  

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har netop givet 2,95 mio. kr. til projekt Genbyg Hovedgaden i Mørke. Støtten kommer samtidig med at Mørke står foran et byfornyelsesprojekt til 5,5 mio. kr. 

De ekstra 2,95 mio. kr. til projekt Genbyg Hovedgaden stammer fra en projektansøgning Syddjurs Kommune har sendt til ministeriet i forbindelse med byfornyelsen af Mørke.

Målet med projektet er at forny bygninger på hovedgaden ved at genanvende byggematerialer fra de bygninger, man river ned. Ideen bag er såkaldt cirkulær økonomi som kombinerer genanvendelse og et socialt fællesskab mellem borgerne.

Formand for udvalget for plan, udvikling og kultur Kirstine Bille udtaler:

– Vi er begejstrede for ministeriets ekstra støtte til projekt Genbyg Hovedgaden. Det er et virkeligt spændende projekt som vil give os nye erfaringer med genanvendelse og samarbejde med aktive borgere, og en flottere hovedgade. Jeg glæder mig til at se, hvordan vi sammen med borgerne kan udvikle Mørke i en positiv retning, både med Genbyg Hovedgaden og vores store investering i byfornyelse.

Formand for Mørke Distriktsråd Kasper Urth udtaler:

– Vi glæder os allerede meget over at det kommende byfornyelsesprojekt går i gang her i det nye år. De ekstra penge til hovedgaden gør kun glæden endnu større. Ud over at pengene vil hjælpe med at give os en flottere hovedgade, er det nogle spændende tanker og ideer som ligger bag. Jeg glæder mig til, at vi sammen i Mørke kan være med til at løfte byen og gøre det til et endnu bedre sted at bo.

Første skridt i det samlede byfornyelsesprojekt bliver den 10. januar 2015, hvor projektet skydes i gang med en lysfest for alle byens borgere.

Støtten på 2,9 mio. kr. er en del af en samlet pulje på 30 mio. kr. som Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter giver til projekter som kan genopfinde hovedgaden i landsbyerne.