Ved Følle ligger Karensminde en gård med over hundrede økologiske Jersie køer.
Puslingene som er de yngste hos FDF Mørke var på besøg og konstaterede at køerne har det rigtig godt.
Der blev kørt mælketaxa set på malkerobot og kælet med katte og køer.
Landmanden hedder Karl og har også en gård i Mørke på Trællegårdsvej.
70 spillere fra Mørke IFs ungdomsafdeling var onsdag i NRGI Arena for at se den sidste kamp inden slutspillet mellem Århus Håndbold og KIF Kolding.
32 af de unge håndboldspillere fra Mørke fik samtidig prøvet, hvordan det er at være med på banen i den imponerende hal, de havde nemlig fået æren af at løbe ind på banen sammen med spillerne fra de to hold.
Betina og “Det lille krea hold” som de kalder sig havde ca 35 gæster til fernisering i Mørke Hallens Cafe torsdag den 14 marts.
De mange fine billeder er resultatet af pigernes arbejde i borgerhuset Solgården.
Pigerne der alle er 13 år maler på 3 år i en frivillig gruppe og de er blevet rigtig dygtige.
Billederne kan ses i Mørke Hallens Cafe den næste måned.
Store som små er i fuld gang med at udforske det liv der engang var på heden, og hvilken rolle den spiller i dag.
Tirsdag tog mellemtrinnet og overbygningen på tur til Kongenshus for at opleve heden på nærmeste hold. Der blev gået lange ture i den Jydske lyng hvor den så ofte beskrevne vestenvind gav sunde røde kinder.
Der blev taget jordbundsprøver og mange elever fik et indtryk af, hvor hård hedejord er. Det gav en forståelse for det hårde arbejde hedebonden måtte døje inden han kunne høste sit korn.
Der blev også lavet de indledende øvelser til sansedigte. Der blev mærket på vinden, farver og former blev noteret og enkelte smagte sågar på lyngen.
Det var en rigtig god tur, hvor stemningen var god og kinderne røde.
Onsdag var indskolingen på Molslaboratoriet og i det dejlige forårsvejr lærte de om fuglestemmer, travede gennem landskabet og fandt dyr i både skov og på hede.
Nu har vi taget første spadestik til en folke/markeds-dag i Mørke, en ide der er udsprunget på visionsdagen.
Vi ved der er masser af initiativ, hobbyer, kreativitet og aktivitet i Mørke og det synes vi er meget værdifuldt.
Derfor laver vi en “dag”, hvor alle kan komme og vise, kigge, prøve, sælge og blive inspireret…
Sæt et kryds i kalenderen d. 25. august.
Kan du synge, danse, skrive, spille, male, snitte – whatever. – kom og vær med.
Vi er endnu kun på ideplan, så har du ideer eller gode tanker, så giv endelig lyd 🙂
Kontakt os på annekirstine2@gmail.com
Mørke pastorat har kun én kirke, så hvis du bor i Mørke, Ommestrup, Dagstrup eller Bale, så er Mørke kirke din kirke!
Om du bruger den hver søndag, til højtid og fest eller næsten aldrig, så har alle lige ret til at bruge kirken, når det er nødvendigt.
Kirken er folkets kirke, og ved Mørke kirke forsøger vi at lave aktiviteter og gudstjenester, som rammer både høj og lav, gammel og ung.
Der er højmesse næsten hver søndag. Hvis ikke højmessen trækker, kan man også opleve kirken på andre måder. Fx har vi den sidste onsdag i hver måned børnegudstjeneste med fællesspisning.
[quote style=”boxed” float=”right”]Rundt om på kirkegården er der stillet bænke op, så man kan nyde udsigten, roen og eftertænksomheden, præcis når man har lyst.[/quote] Der afholdes også andre spændende gudstjenester i løbet af året. Kyndelmisse, Alle Helgen, ungdomsgudstjeneste, aftengudstjeneste og høstgudstjeneste for blot at nævne nogle få.
Kirkegården ved Mørke kirke er en utrolig flot og velholdt kirkegård. Både sommer og vinter kan man gå en tur på kirkegården og nyde gravernes fantastiske arbejde. Særlig kan vi bryste os af, at have en af de smukkeste pyntede kirkegårde hen over vinteren, hvor granlægningen både beskytter og pynter på de vintermørke grave. Rundt om på kirkegården er der stillet bænke op, så man kan nyde udsigten, roen og eftertænksomheden, præcis når man har lyst.
Lige ved siden af kirken ligger Mørke præstegård. I den ene længe har menighedsrådet indrettet sognegård, som bruges til de mange arrangementer, menighedsrådet stabler på benene hen over året. Desuden kan man leje sognegården til begravelseskaffe, hvis man ønsker det. Sognegården bliver også brugt til undervisning af konfirmander og minikonfirmander og er uundværlig for kirkens liv.
Menighedsrådet ved Mørke kirke
Menighedsrådet består af seks folkevalgte medlemmer, som alle brænder for kirkens liv og vækst. Arbejdsopgaverne spænder over renoveringer, regnskab, planlægning af sogneaftner og gudstjenester, nytænkning og opbygning af kirkens profil og arbejde – for blot at nævne nogle få.
I denne tid står renoveringen af kirken og præstegården selvfølgelig øverst på dagsordenen. Læs mere om dette her.
På gensyn i Mørke kirke – din kirke!
[box]Kirkelig vejviser:
Sognepræst Maria F. Rasmussen, 51 52 74 46, mfra@km.dk
Graver: Per Kvist, 24 27 89 59
Menighedsrådet ved Mørke kirke:
Formand: Herdis Pedersen, 86 37 73 06, hep@fiber.dk
Næstformand: Jonna Thomassen
Kasserer: Leif Nielsen, 86 37 71 62
Kirkeværge: Niels Peter Jensen, 86 37 72 21
Skole-kirke-repræsentant: Per Henning
FDF-repræsentant: Ann Pedersen[/box]
Mørke er nu tre gange vågnet op til strikkede udsmykninger rundt om i byen
Fænomenet kendes fra storbyer i udlandet, idet det indtil for nylig kun fandtes i London og Berlin. Men 9. november kom bølgen for første gang til Danmark, nærmere betegnet Mørke.
Og flere gange har Mørkes borgere kunne glæde sig over, at vågne op til sjove og kreative frembringelser af strikkede figurer og sjove effekter.
Først var det Hovedgade, dernæst busstoppestederne og senest var det stationen der var fyldt med strik.
Pigerne bag går stille med dørene og foretrækker at deres husmorgrafitti, som de selv har døbt det, får folks opmærksomhed frem for dem selv.
Læs artikler fra Lokalavisen skrevet af Mogens Greve:
- Husmorgrafitti hænges op og pilles ned i M(m)ørke
- En tilflytter har samlet trådende
- Stort og flot mysterium på Hovedgaden i Mørke
176 børn fra Ådalen og Mørke skoler et big band og en proff. sanger.
Der var mange hundrede mennesker mødt op til en mindeværdig skolekoncert med Klüvers Big Band og Mike Andersen.
Har du billeder fra koncerten er du velkommen til at dele dem her på siden. send dit billede til 8544@scharling-toft.dk
onsdag 7. marts 2012 kl. 19.00
Ådalshallen, Ådalen 2, Skørring, 8544 Mørke
Det er et brag af en koncert man kan opleve i Ådalshallen onsdag den 7. marts kl. 19.00. Koncerten er den store finale på et langt forløb, hvor 176 børn fra Ådalsskolen og Mørke Skole synger med et af Europas bedste bigbands – Klüvers Big Band.
Klüvers Big Band har i de seneste 30 år besøgt mere end 300 skoler og afholdt de populære skolekoncerter sammen med elever fra 3., 4. og 5. klasse. Og opskriften er enkel: Man tager en stor portion børn – blander dem med nogle sange skrevet specielt til aldersgruppen og krydrer med engagerede musiklærere. Når ingredienserne når kogepunktet, tilsætter man en pianist og en dirigent og lader det hele simre i et par uger. Lige inden retten serveres, tilsættes et 19 mands top-professionelt bigband og en sangsolist. Og så serveres det hele hot-hot.
Onsdag 7. marts er den store koncertdag, hvor formiddagen starter med en generalprøve efterfulgt af en koncert for nogle af skolens øvrige elever og lærere; her medvirker Klüvers Big Bands rytmegruppe.
Aftenkoncerten for forældre, søskende, bedsteforældre og andre interesserede bliver derfor den store finale, hvor børnene for første gang skal synge med hele bigbandet og solisten Mike Andersen.
Mike Andersen
Mike Andersen er en af de populæreste og mest anmelderroste blues- og soulsangere i Danmark. Han har været særdeles aktiv på live-scenen i både Danmark og resten af Europa gennem de sidste 10 år, og hans seneste cd, ‘Echoes’ , blev nomineret til hele tre Danish Music Awards. Nu kan du høre denne fantastiske sanger, sangskriver og guitarist i front for Klüvers Big Band.
Klüvers Big Band
Klüvers Big Band spiller over 50 koncerter om året. En del af dem er skole- og gymnasiekoncerter, da et af de vigtigste formål med bigbandet er at udbrede kendskabet til bigband-jazz blandt store og små. Orkesteret har samarbejdet med et hav af store solister, bl.a. sangerinden Cæcilie Norby og saxofonisten Jesper Thilo. I Klüvers Big Band sidder nogle af Danmarks bedste jazzmusikere – flere af dem solister i international klasse – men først og fremmest er det et hold, hvis kollektive energi og sans for at få musikken til at løfte sig og swinge med fynd og klem er helt overvældende.
Unge under 18 år kommer gratis til koncerten. For alle andre er billetprisen 60,-
Billetter sælges fra skolens kontor fra 5/3 og ved indgangen
Er du til slimede monstre med skarpe tænder og laserøjne? Eller vil du bare gerne se en fantastisk flot udstilling med monstertegninger, så kik forbi Mørke Bibliotek – de store drenge fra Børnehaven Kastanjehuset har i længere tid arbejdet med monsterbilleder, og nu kan du se de inspirerende resultater på biblioteket.
Men pas på, det er altså lidt uhyggeligt!