Så er der penge til fornyelse af Mørke

Mørke har fået del i Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters 60 millioner kr. til områdefornyelse til 20 projekter i 17 af landets kommuner. Syddjurs kommune er nu blevet lovet støtte til byfornyelse af Mørke på i alt 1,5 millioner kr.

[quote style=”boxed” float=”right”]Hele projektet kommer selvfølgelig visuelt til at betyde en fantastisk masse for byen, men også for borgernes selvopfattelse af Mørke som en by i kraftig vækst. /Kasper Urth [/quote] Ministeriet har i særlig grad tilgodeset de mindre byer, hvor man kæmper mod fraflytning, svindende lokalt erhvervsliv og nedslidte bygninger og byrum.

Forskønne og forbedreI Mørke har Syddjurs sat sig som mål at forskønne hovedgaden, skabe et indbydende stationsområde og  forbedre byens rekreative områder for at inspirere til  mere liv i byen.

Derudover skal der gennemføres trafikale forbedringer bl.a. med fokus på bløde trafikanter og forbedring af tilgængeligheden og  anvendelsen af byens park.

Velfortjent rygstød
Kasper Urth der er formand for Mørke Distriktsråd, som har været drivkraften bag kommunens ansøgning til ministeriet udtaler.
– Med ministeriets tilsagn bliver projektet en realitet, kommunen har givet tilsagn så udviklingen af Mørke kan virkelig igangsættes.
Hele projektet kommer selvfølgelig visuelt til at betyde en fantastisk masse for byen, men også for borgernes selvopfattelse af Mørke som en by i kraftig vækst. Dette er det velfortjente rygstød / medvind som alle de frivillige kræfter i Mørke længe har ventet på.
Første skridt er opstarts dialog med kommunen således vi kan få planlagt de kommende borgermøde!”

[quote style=”boxed” float=”right”]Arbejdet har fra starten været båret frem af engagerede Mørke-borgere, der bare vil en fornyelse af byen. /Jesper Mathiesen[/quote] Engagerede Mørke borgere
Byrådsmedlem Jesper Mathiesen (S)   glæder sig over at byfornyelsen af Mørke nu kan blive til virkelighed.
– “Jeg har fulgt projektet siden starten.  Jeg deltog i det velbesøgte visionsmøde i Mørke-hallen i januar 2012.
Derfor er jeg rigtig glad for at staten nu har fundet dankortet frem, som tillæg til det kommunale bidrag.

Arbejdet har fra starten været båret frem af engagerede Mørke-borgere, der bare vil en fornyelse af byen.
Samarbejdet mellem borgere og kommune kan nu heldigvis fortsætte til forskønnelse og gavn for Mørke og for Syddjurs.
Jeg vil naturligvis fortsat følge projektet”. Udtaler Jesper Mathiesen.

 

Her kan du læse  Ansøgning om reservation af midler til 

OMRÅDEFORNYELSE AF MØRKE BYMIDTE

 

[ilink url=”http://mbbl.dk/nyheder/nyhed/mere-byliv-i-vores-hovedgader” style=”info”]Pressemeddelelse fra ministeriet: Mere byliv i vores hovedgader[/ilink]

[ilink url=”http://kaloevig.lokalavisen.dk/millionerne-ruller-ind-i-moerke-/Lokale-nyheder/20130624/artikler/707019999/2177″ style=”info”]Lokalavisen: Millionerne ruller ind i Mørke[/ilink]