,

Hjertedage på Skaføgaard

Fysisk aktivitet og hjertevenlig mad er blandt andet på programmet, når herregården Skaføgaard byder indenfor i samarbejde med Hjerteforeningen og Børnehjertefonden. Arrangementet ”Hjertedage” løber over to dage og sætter fokus på sundhed og forebyggelse.

Herregården Skaføgaard ligger på Djursland mellem Pindstrup og Mørke, og historien om det helstøbte herregårdsanlæg rækker tilbage til midten af 1500 tallet. I 1852 blev Skaføgaard købt af den senere statsminister Jacob Brønnum Scavenius Estrup, og lige siden har den været i familiens eje.

Nu kan offentligheden for første gang opleve herregården på nært hold, når der i samarbejde med Hjerteforeningen og Børnehjertefonden bydes indenfor til ”Hjertedage” på Skaføgaard. Formålet er at give publikum en sjælden mulighed for at besøge herregården og samtidig sætte fokus på forebyggelse af hjertekar-sygdomme og medfødte hjertefejl hos børn.

Kunstudstilling, motionsdans, fysiske udfordringer og blodtryksmåling bliver en del af arrangementet, som også omfatter salg af lokale handlendes specialvarer, hjertevenlig cafemad og velgørenhedsmiddag. Kælder og kornlade aktiveres også, ligesom de grønne arealer rundt om hovedbygningen omdannes til en ”hjertesti”, hvor man kan lære livreddende førstehjælp. Endelig vil der være rundvisning i hovedbygningen, der stadig fungerer som familiens privatbolig.

Begivenheden finder sted i løbet af sommeren 2015.