,

Så du lys i Mørke

Serien blev vist på DR1 i sommeren 2018 og vandt senere TVPrisen for bedste reportage serie.

Begrundelsen lød bla.
– Her er tale om en unik idé over en velkendt tematik, der berører mange danskere bosat uden for de større byer. Det er et utrolig vellykket og veleksekveret program, der emmer af stor kærlighed til de medvirkende, som det ellers kunne være let at gøre grin med, lød det i bedømmelsen.

Serien handler om fornyelsen af Mørke.
Mørke har modtaget 4,5 millioner kroner til at forny byen over tre år. Projektet bliver døbt “Lys i Mørke”, men det er langt fra alle, der er enige i hvordan det skal foregå.

Tilflytteren Jakob vil lave Mørke om til en moderne bæredygtig landsby mens de faste Mørke borgere vil bevare de gamle værdier.

De første byfornyelsespenge bruger Jakob og hans branding-gruppe på en dyr analyse af hvad Mørke er for en by.

Birgit og Poul Erik er forargede og mener det er spild af penge. De kæmper i stedet for at bevare “thuja-hjørnet” overfor deres hus, som de håber kan blive et samlingssted for alle Mørke borgerne.

Modtagelse

Serien modtog gode anmeldelser bla. af Informations anmelder der bla. mente:

– Det er tilrettelæggerne Christoffer Dreyer og Ole Bendtzen, der lykkedes med at dokumentere en byfornyelsesproces der gennem  tre og et halvt år foregår under navnet Lys i Mørke. Det starter med  borgmesterens tale til startskudsarrangementet i en stormomsust prunkløs bypark, over nedsættelsen af arbejdsgrupper og tilspidsende konflikt om, hvad pengene skal bruges til, hvem der skal bestemme det, og i sidste ende om, hvilken slags by Mørke skal være.

Modsætningerne kommer  med al ønskelig underholdende tydelighed frem i  Lys i Mørke

Se på DRtv

Det er muligt at se serien på DR TV via følgende link

https://www.dr.dk/tv/se/lys-i-moerke/lys-i-moerke-2/lys-i-moerke-1-6?queryhash=!%2F00%3A00%3A00