,

Ny genbrugsbutik på Hovedgaden i Mørke

Efter næsten 10 år på adressen Ebeltoftvej 7. Flytter Kirkens Korshær Genbrug til Randersvej 2 i den tidligere møbelbutik.

Lokalerne er ved frivillig indsats gjort lyse og venlige. ”Vi får nu en lys, åben og kundevenlig butik i ét plan med store vinduer og masser af lys. Samtidig får vi en strøgplacering og meget bedre parkeringsforhold,” siger Birthe Larsen og Bente Carlsen til Lokalavisen, som sammen er tovholdere i etableringen af den nye genbrugsforretning.

”Vi får i et plan en stor møbelafdeling, en tøjafdeling, og en afdeling med isenkram. Samtidig får vi to kælderrum med bøger, elektronik og legetøj, og med meget bedre personale faciliteter og sorteringsrum,” siger Birthe Larsen. 8-10 frivillige har malet hele bygningen indvendig, blandt andet ved deres mænds hjælp.

Åbning af den nye Genbrugsbutik i Mørke. Peter Høyer er klar til at tale og klippe det røde bånd. (Billede: Viggo Jensen)

Åbning af den nye Genbrugsbutik i Mørke. Peter Høyer er klar til at tale og klippe det røde bånd. (Billede: Viggo Jensen)

Samtidig hører der et 200 kvm stort lager i en tilstødende bygning med til den nye Kirkens Korshær Genbrug.

Omkring 25 kvinder og ti mænd arbejder som frivillige i genbrugsforretningen. Effekterne kommer fra Mørke og opland. Overskuddet går som fra andre Kirkens Korshær Genbrug-forretninger til at støtte hjemløse, herberger, forsorgshjem og varmestuer i Danmark. Kirkens Korshær arbejder ud fra et kristent grundsyn.

 

Læs hele artiklen på lokalavisen