I dag er en glædens dag i Mørke Idrætscenter.

Syddjurs kommune har bevilget Mørke Idrætscenter 479.398 kroner efter krone til krone princippet.

Det vil sige, at MIC selv skal betale et tilsvarende beløb for at få et nyt tag, en ny dampspære, og ny beklædning indvendig samt nye elektroniske brandventilationer udformet som ovenlysvinduer. Efter 2019 lovgivning.

Mørke Idrætcenter har fået tilbud fra Toft og Alexandersen på opgaven. Da tilskudet var i hus, fik firmaet lige en times betænkningstid. Personalet rykkede rundt på ferien og lign. 
Så de er allerede igang med første del af stillads og tagplader. og starter for alvor på opgaven på mandag den 1. Juli
Arbejdet forventes færdig i slutningen af uge 34 omkring 24. August. Det gør, at vi er klar til den kommende indendørssæson. 
Det er bare fantastisk. 😍

Vi er bevist om, at det kan skabe lidt udfordring for både brugere af huset og vores naboer på vejen. 
Men vi håber på tilgivelse.

Med ønske om en skøn somme for alle og på gensyn i et nyere Mørke Idrætscenter.

Da en gruppe ildsjæle for ikke mange år siden satte sig for at skabe en helt ny floorball-afdeling i MIF vidste de nok ikke at de ville få et så sejt førstehold, der trækker dygtige spillere til fra hele området og sågar Aarhus.

Og de havde nok ikke turde håbe, at der ville blive startet en megasej floorballskole ovenikøbet. Det sammen med familiefloorball og motionsfloorball er med til at styrke bredden og gøre det sjovt for alle at prøve det af. 
Og prøv det – det ER sjovt (og hårdt).

Nu gentages successen og Mørke IF Floorball afholder 3-dages floorballskole i uge 32, for idrætsglade børn og unge i aldersgruppen 8-12 år. Om man har prøvet at spille floorball før er ligegyldig, så længe man er klar på 3 sjove og aktive dage til at afslutte sommerferien med.

Mere om floorballskole i Mørke

Mørke Idrætscenter, Drosselvej 1, 8544 Mørke, Danmark

Mørke Skole – kan nu kalde sig for certificeret UNICEF rettighedsskole.

Eleverne har arbejdet med børns rettigheder hen over det seneste år og hver klasse har lavet et klassecharter baseret på børns rettigheder – og der er nedsat et rettighedsråd med elever og voksne.

I dagens anledning fik de besøg af en repræsentant fra UNICEF samt næstformand for udvalget for familie og institutioner Jørgen Ivar Brus Mikkelsen.

Tillykke til Mørke Skole – de blev i dag certificeret som en UNICEF rettighedsskole. Eleverne har arbejdet med børns rettigheder hen over det seneste år og hver klasse har lavet et klassecharter baseret på børns rettigheder – og der er nedsat et rettighedsråd med elever og voksne. I dagens anledning fik de besøg af en repræsentant fra UNICEF samt næstformand for udvalget for familie og institutioner Jørgen Ivar Brus Mikkelsen.

Slået op af Syddjurs Kommune i Torsdag den 13. juni 2019

Hvad er en rettighedsskole?

En UNICEF Rettighedsskole forener elever, forældre, lærere og andet personale i et fællesskab, der er baseret på alle de gode værdier, der står i FNs Børnekonvention.

Skolen er baseret på rummelighed, respekt, tryghed, engagement og ansvarsfølelse på en meget konkret måde, så værdierne bliver mere end bare ord. Alle undersøgelser peger på, at børn, som kender deres rettigheder og forstår dem i praksis, trives og behandler hinanden med respekt og værdighed.

Læs mere om rettighedskoler

Byens Hus i Mørke lagde hus til en konference for kommuner og fagpersoner om genbyg og samskabelse med udgangspunkt i husets egen historie. Ved konferencen blev huset også overdraget til husets nye bestyrelse
Kan man bygge et mødested for en by med genbrugsmaterialer og frivillig arbejdskraft?
Ja, det kan man i hvert fald i Mørke.
Byens Hus er nemlig delvist bygget med genbrugsmaterialer, der er hentet fra nedrivninger lokalt og gjort klar til brug af frivillige. Det gælder blandt andet gulvet, der dels stammer fra det tidligere nedrevne hus på grunden og dels fra et andet hus i byen, og murstene, der er renset af frivillige.
Loftsplader og døre stammer fra det tidligere rådhus i Rønde.

De mange erfaringer med genbyg og samskabelse blev tirsdag den 4. juni delt på konferencen Genbyg din by, der blev afholdt i Byens Hus. Her præsenterede projektleder fra Syddjurs Kommune Alette Lena Skov-Hansen og flere lokale ildsjæle og frivillige deres oplevelser med genbyg og samskabelse. 
Selv om flere oplægsholdere pegede på at genbyg og samskabelse er udfordrende – så har det været med til at skabe en særlig sjæl og sammenhold omkring huset. Den frivillige arbejdskraft kræver styring og arbejdet med genbyg kræver tydelighed om mål – for eksempel om målet er at være bæredygtig eller at anvende lokale genbrugsmaterialer, det er nemlig ikke altid det samme.
Erfaringerne viste også, at samarbejdet mellem frivillige og håndværkere kræver klarhed over materialevalg, arbejdsfordeling og ansvar. 

Udvalgsformand Riber Hog Anthonsen deltog på konferencen og var også med til at overrække en symbolsk nøgle til husets nye bestyrelse af frivillige. Han udtaler:  – Det er et utroligt flot engagement som de lokale frivillige har vist i arbejdet med Byens Hus. Rigtig mange har været med til at arbejde for huset med alt lige fra gode ideer og planlægning til rensning og genbrug af mursten og gulvbrædder.
Når huset står flot og næsten færdigt i dag, så har de frivillige i vid udstrækning sig selv at takke. Det er med til at give huset en særlig sjæl. Processen har også været utrolig lærerig for kommunen og de mange gode erfaringer med både genbyg og samskabelse, vil vi tage med os videre til andre projekter. Tak til de frivillige, arkitekten, lokale håndværker, donatorer, kommunens projektleder og Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen for støtte. 

Medlem af bestyrelsen for Byens Hus Birgitte Peier udtaler:  – Når nu huset er helt færdigt, så skal vi til at fylde huset med gode aktiviteter, der kan sprede liv og samvær her i Mørke. Samarbejdet omkring huset har været med til at give alle medvirkende et stort ejerskab til huset. Derfor er jeg også sikker på, at den store energi de mange frivillige har lagt i planlægning og det praktisk arbejde, også vil vise sig i kreative arrangementer til huset.
Byens Hus vil blive et lys i Mørke og være med til at skabe endnu mere liv i vores dejlige by. De mange erfaringer fra projektet vil nu blive dokumenteret i en rapport og bragt videre til lignende projekter i kommunen. 
Udvalgsformand Riber Hog Anthonsen, tidligere formand for Mørke Distriktsråd Kasper Urth, projektleder Alette Lena Skov-Hansen, ildsjæl Jakob Baungaard og det er medlemmer fra Byens Hus bestyrelse Lili Nielsen og Birgitte Peier, der modtager en symbolsk nøgle.

Endnu en stor fest over flere dage.

På de 4 dage var der program fyldt med underholdning, aktivitet, musik, sport og leg.

Det blev en byfest for alle i alle aldre.

Bla kunne man opleve

Hell Friis Over BAND – Kim Birk Party 4 ALL  – Diskotek – UDEBAR  –  Ican Tour – pattegris  – fodbold  – Kirkekoncert –  Leg med LEGO   –  hoppeborge Børne underholdning  – SPONSOR CYKELLØB –  Familieaktiviteter – skumfest – Sponsor Banko – Tarteletter m/ flotte præmier – Lotteri m/ masser af flotte præmier og meget mere.

[flickr_set id=”72157708890234762″]