OL-sølvvinderen fra Mørke

Han har deltaget i 4 olympiader – og har chancer for den 5. i Rio.

Med udsigt til Rosenholmskovene fra sit dejlige hus på en af Svanevejene i Mørke fortæller Torben Grimmel om sit meget spændende liv som sportsskytte i verdensklassen af riffelskytter.

Torben er vokset op i Århus, hvor han som teenager meldte sig ind i Århus Skytteforening, hvor man hurtigt fandt ud af at drengen hav- de talent ud over det almindelige.

Han kom med til junior-EM i 1992, hvor han blev nummer 5. Tre år senere vandt han guld ved junior- EM i Zürich. Denne flotte bedrift gentog han året efter.

Disse strålende resultater resultere- de i en udtagelse til OL i 1996. Året efter vandt han medaljer ved 3 World Cupstævner samt bronze ved EM.

Den helt store triumf opnåede han ved OL i Sydney, hvor han kom ind på en flot andenplads – kun 0,9 point efter den svenske guldmedalje-vinder.

Efter sølvet i Sydney er det blevet til mange medaljer ved forskellige World Cups – bl.a. guld i Milano i 2003.

Den seneste bedrift kom ved World Cuppen i august år i Gabala, Aserbajdsjan , hvor han med en 4. plads sikrede Danmark en plads ved OL i Rio næste år. Indviklede regler indebærer, at det ikke er sikkert, at det bliver den skytte, der sikrer OL-billetten, der bliver udtaget. En helt urimelig regel, – men mon ikke Torben får pladsen – og dermed sin deltagelse i sin 5. olympiade – det fortjener han, – fordi han i det seneste par år har gennemgået to store rygoperationer, der generer ham – også ved skydningen.

Alligevel har han for anden gang i sit liv kæmpet sig op i verdenseliten – en fantastisk præstation.

Sammen med sin kone Marie Louise har de boet i Mørke i ca. 8 år, hvor de begge befinder sig godt.

De mange konkurrencer kræver at Torben er meget hjemmefra, så uden familiens opbakning kunne det ikke lade sig gøre. Til spørgsmålet om, hvilken af de mange medaljer, han har vundet, han sætter mest pris på, kommer svaret efter stor overvejelse, at det nok må være OL-sølvmedaljen, da den blev vundet under meget svære betingelser, da han deltog i Olympiaden uden sin træner, der kort forinden var afgået ved døden.

Men også World Cup finalen, hvor han blev nummer et har en stor plads i hans hjerte.

Jørn Løth.