,

Mørke ønsker sig en ny børnehave

Kastanjehuset, børnehaven i Mørke, har den glædelige og positive udfordring, at børnetallet stiger.

Det betyder, at der i indeværende år, må findes løsninger i samarbejde med byens andre pasningsmuligheder; dagplejen og Hulahophuset m.fl. , for at rumme alle børnehavebørn, så de ikke skal tilbydes plads i andre byer.

Det er heldigvis ikke svært, da der er et godt samarbejde i Mørke.
Men…. den positive udfordring fortsætter, og der bør skabes en permanent løsning, der kan rum- me alle børnehavebørn i Mørke.
Derfor har bestyrelserne fra skole/ SFO, dagpleje, Kastanjehuset og Hulahophuset sammen med respektive ledere afholdt et visions- møde. Desværre kom der i sidste øjeblik afbud fra Hulahophuset p.g.a. sygdom, men det betyder ikke, at de ikke er med i proces- sen. Der er kontakt til dem og de ønsker at være med.

Mødet var en meget åben dialog om, hvad der kunne være et ønske til ”fremtidens børnepasning” i Mørke. Med udgangspunkt i de nu-

værende tilbud blev der i 2 grupper drøftet indhold til visionen samt mulige løsninger på et overordnet plan.

Kastanjehusets bygninger står overfor nogle større vedligeholdelsesopgaver, og der kan ikke udbygges på grunden. En del af den nuværende legeplads er en lejet villahave.
Skovhuset i Termestrup, som er en del af Kastanjehuset trænger også til renovering. Og med de senere års nedskæringer er det blevet nødvendigt , hvert år at sø- ge ekstrabevilling, for at være personale nok til at dække begge steder.
Der er i sektorplan for området beskrevet, at der ønskes integre- rede institutioner i alle områder.

Dagplejens økonomi er svær at styre ved op- og nedgang i børne- tallet og det kan en integreret in- stitution være med til at afhjælpe.

Hulahophuset er en privat vug- gestue, og tænkningen i dette pro- jekt er ikke et ønske om, at lukke Hulahophuset, men sammen med dem drøfte, hvordan de indgår i en samlet plan for dagtilbud i Mørke.

Skolen er for nylig udbygget med SFO, og det vil være svært,

at presse mere ind på dette areal. Det gennemgående i dialogen var, at der er et meget godt sam- arbejde alle enheder imellem. Det

skal bibeholdes og må gerne ud- vikles til at blive endnu bedre.

Dermed konkluderes det, at et godt samarbejde om børnene i Mørke ikke nødvendigvis er af- hængigt af, at man bor på samme matrikel. Det handler om, at de professionelle, der har med børne- ne at gøre, vil samarbejdet og mødes med hinanden for at drøfte og udvikle dette.

Der blev også talt om, at det er væsentligt for både nuværende og kommende borgere i Mørke, at der er pasningstilbud med kvalitet til deres børn i Mørke.

Mørke er et bysamfund med egen infrastruktur. Kommunal dagpleje, privat dagpleje, privat vuggestue, kommunal børnehave, skole/SFO, junior- og ungdomsklub. Indkøbs- muligheder, bibliotek, offentlige transportforbindelser med bus og tog og en masse gode fritidstilbud til både børn og voksne. Idrætscentret, Lindegården, Sog- negården og Solgården er steder, hvor man mødes og kan skabe nye relationer og pleje de etable- rede.

Derfor har det betydning, at børnene også kan få et dagtilbud i den by, hvor langt de fleste på et senere tidspunkt skal gå i skole og deltage i foreningslivet. Vigtigt at de også får mulighed for, at skabe relationer i deres by.

Alle disse temaer var på bordet og der arbejdes videre i en mindre gruppe.

Målet er at have et beskrevet projekt klar til at indgå i drøftelserne om Budget 2014.

På vegne af arbejdsgruppen Stine Bergman Jørgensen og Christian Windum Forældrerepræsentanter i Kastanjehuset bestyrelse